decembrie 29, 2021

Amenzi pentru ... gunoaie

 


Consiliul Județean Bihor și instituțiile partenere au prezentat la jumătatea lunii decembrie rezultatele din cadrul protocolului „Un județ mai curat”.

 

 În ultimele două săptămâni, alte trei persoane au fost surprinse de camerele video aruncând deșeuri la marginea drumurilor. Acestea au fost sancționate cu câte 10.000 de lei.

 Consiliul Județean Bihor și instituțiile partenere au prezentat la jumătatea lunii decembrie rezultatele din cadrul protocolului „Un județ mai curat”. Până în acel moment, potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, au fost identificate și sancționate 33 de persoane care au depozitat ilegal diverse deșeuri, valorarea totală a sancțiunilor ajungând la 240.000 lei. De asemenea, au fost confiscate trei autovehicule folosite la transportul deșeurilor.

 Persoanele au putut fi depistate cu ajutorul unor camere de supraveghere mobile, achiziționate de Consiliul Județean Bihor și puse la dispoziția Inspectoratului de Poliție Județean Bihor și a Gărzii de Mediu. Cele patru camere video permit identificarea persoanelor și a autovehiculelor, inclusiv pe timp de noapte sau în condiții meteo nefavorabile.

 Sistemele de supraveghere au fost amplasate, prin rotație, în șapte locații: Țețchea, Pădurea Neagră, Beiuș, Remeți, Cauaceu, Aleșd și Miersig. Controalele vor continua și anul viitor, iar camerele de supraveghere vor fi montate și în alte zone cu probleme.

 Vă reamintim că la finalul anului trecut Consiliul Județean Bihor a încheiat un protocol de colaborare cu Instituția Prefectului, Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu, Inspectoratul de Poliție Județean Bihor și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ECOLECT.

 Consiliul Județean Bihor acționează, împreună cu instituțiile partenere, în mai multe direcții:

(1) stabilirea unor standarde de curățenie, penalități explicite și responsabilități clare pentru cei implicați,

(2) operaționalizarea sistemului de colectare a deșeurilor,

(3) accesarea fondurilor europene pentru salubritate și mediu, (4) înființarea unor platforme de colectare separată a deșeurilor în orașele din județ,

(5) gestionarea câinilor fără stăpân,

(6) curățenia în zonele turistice,

(7) proiecte pentru conservarea mediului

și (8) acțiuni de educare și voluntariat.

În acest scop, au fost încheiate parteneriate și cu alte instituții și autorități locale.

Sursa: comunicat de presa CJ Bihor

Schi fond, victorii pentru fratii Niskanen in Tour de Ski

 


 Victorii senzationale pentru fratii Niskanen in probele de schi fond, stilul clasic, desfasurate miercuri 29 decembrie la Lenzerheide in Elvetia.

 Mai intai, in proba feminina de 10 km stilul classic, Kerttu Niskanen s-a impus cu timpul de 27de minute si 4 secunde, devansandu-le pe Ebba Anderson (Suedia, cu o intarziere de 18 secunde si 2 zecimi) si pe Natalia Neprayeva din Rusia, sosita la peste 30 de secunde.

  Kerttu Niskanen (33 de ani) s-a nascut la 13 iunie 1988 la Vieremä, in Finlanda. Pana in present a obtinut 10 clasari pe podium, de 3 ori fiind pe prima treapta, prima oara la 1 ianuarie 2014 in aceeasi locatie din Elvetia. A mai castigat in februarie 2019 la Cogne in Italia.

 

 

 La cateva ore distanta, in proba de 15 km masculin s-a impus fratele invingatoarei de la feminin, Iivo Niskanen care a incheiat parcursul in 34 de minute 51 de secunde si 7 zecimi. Pe locul doi a sosit Alexander Bolshuniv (Rusia) +19,3 si Paal Golberg ( Norvegia) +25,3.

 


Iivo Niskanen are 29 de ani, s-a nascut ;a 12 ianuarie 1992.

Are 15 podiumu-ri in cariera dintre care 6 victorii.Cele mai importante trofee sunt cele 2 medalii de aur de la Olimpiadele din 2014 si 2018, prima la Soci cu echipa si a doua la individual la Pyeongchang, in Coreea de Sud. 

Sarituri cu schiurile - prima etapa din Turneul celor 4 Trambuline

  


Astazi are loc prima etapa din editia cu nr 70 a Turneului Celor 4 Trambuline, competitie care se desfasoara la trecerea dintre ani. Ieri au avut loc, pe trambulina Schattenbergschanze, din Oberstdorf (Germania) calificarile, in urma carora s-au stabilit perechile pentru concursul propriu zis.

 La editia cu numarul 70 au fost inscrisi 70 de sportivi, intre ei si doi romani, care din pacate, nu au reusit calificarea: Daniel Feldorean și Andrei Cacina.

 Sedinta de calificare a fost intrerupta dupa evolutia primilor 15 sportivi, din cauza vremii neprielnice. Dupa ceva timp concursul a continuat. Nume importante precum Timi Zajc sau Andreas Wellinger n-au prins etapa de miercuri.

 Cele mai lungi sărituri din concurs le-au reușit Markus Eisenbichler și Johann Andre Forfang, cate 132 de metri, fara insa a castiga. În clasament, primul a fost Ryoyu Kobayashi (saritura de 129 de metri si un total de 149,3 puncte), urmat de Karl Geiger (127,5 metri si 144.5 puncte) și Halvor Egner Granerud (126,4 metri si 144,5 puncte).

Date despre trambulina Schattenbergschanze
• Punct de construcție: 120 de metri

• Dimensiune: 137 de metri
• Record: 143,5 metri săriți de Sigurd Pettersen (2003).

decembrie 28, 2021

S-a inaugurat partia `Bradul` la Stana de Vale


 Duminica, 26 decembrie 2021, la Stana de Vale s-a inaugurat o noua partie de ski. Se numeste `Bradul` si are 1233 de metri.

 Din pacate in ziua inaugurarii vremea a fost ploioasa, zapada a fost moale. Cu toate acestea statiunea a fost plina de vizitatori, iubitori ai sporturilor de iarna. La baza partiei a avut loc si un concert de muzica populara la care au participat si membrii ansamblului `Zestrea Buduresii`.

 

 La Stâna de vale mai sunt două pârtii, Cerbul - de 584 de metri, și Renul - de 790 de metri, și o pârtie de săniuș dotată cu bandă și tubing.

 

 

Din epigramele lui Pastorel (2)

 Alte cateva epigrame se Pastorel Teodoreanu



decembrie 27, 2021

D`ale lui Pastorel 1

D`ale lui Pastorel

 

 Alexandru O. Teodoreanu (1894 – 1964),  fost fratele scriitorului Ionel Teodoreanu, autorul popularului roman „La Medeleni”
 Fost avocat şi scriitor, membru de seamă al boemei ieşene şi bucureştene, a fost cunoscut şi sub pseudonimul Păstorel.
Cunoscut ca mare epigramist (şi la fel de mare cunoscător şi degustător de vinuri şi coniacuri), a rămas în literatura română prin sclipitoarele sale epigramele.

 

 În timpul vieții, Teodoreanu și-a scris epitaful

Aici zace Păstorel,

 Suflet bun şi spirit fin.

Când mai treceţi pe la el,

Nu-l treziţi, că cere vin``




Incepe a 70-a editie a Turneului Celor 4 Trambuline la sarituri cu cghiurile

 


Marti, 28 decembrie 2021, incepe cea de-a 70-a editie a Turneul celor 4 Trambuline la sarituri cu schiurile. Este un eveniment cu tradiție, care are loc la cumpăna dintre ani și care aliniază la start cei mai buni saritori ai momentului.

 Acest turneu include patru trambuline, două în Germania, Oberstdorf si Garmisch-Partenkirchen și două în Austria, Innsbruck și Bischofshofen.

 In prima zi a fiecarei etape au loc calificarile: primii 50 vor fi asezati in `perechi`, dupa sistemul locul 1 cu locul 50, locul 2 cu locul 49, etc, pana la locul 25 cu locul 26. Din fiecare `pereche` se califica pentru mansa a doua cel care sare mai bine. Pe langa cei 25 de saritori calificati se mai califica 5 `pierzatori norocosi`, cei care au rezultatele cele mai bune, dar care nu au reusit sa castige `perechea`.

 De-a lungul istoriei, finlandezul Janne Ahonen s-a impus de cinci ori în 1998-99, 2002-03, 2004-05, 2005-06 și 2007-08, o data, in ediția din 1998-99 fără să aibă nici măcar o victorie de etapă.

  Tot la editie aniversara, în sezonul 2001-02, la a 50-a ediție, germanul Sven Hannawald a fost primul care a reușit să câștige toate cele patru concursuri, Au mai reusit acest lucru polonezul Kamil Stoch (in 2017-18) si japonezul Ryoyu Kobayashi (in 2018-2019).

 

Program editiei din 2021

Oberstdorf (Schattenbergschanze)

• Marți, 28 decembriecalificări, ora 17:30;
• Miercuri, 29 decembrieora 17:30;

 

Garmisch-Partenkirchen (Große Olympiaschanze)

• Vineri, 31 decembrie: calificări, ora 15:00

• Sâmbătă, 1 ianuarie: ora 15:00;

 

Innsbruck (Bergisel-Schanze)

Luni, 3 ianuarie: calificări, ora 14:30;
Marți, 4 ianuarie: ora 14:30;


Bischofshofen (Paul-Außerleitner-Schanze)

• Miercuri, 5 ianuarie: calificări, ora 18:15

• Joi, 6 ianuarie: ora 18:30.

decembrie 25, 2021

Oda sarmalei





 Oda sarmalei

de Păstorel Teodoreanu (Alexandru Osvald Teodoreanu)







Cum s-ar defini sarmaua?

Vis înaripat al verzei ce-l avu cât a durat

somnul lung metamorfozic în butoiul de murat...

 

Potpuriu de porc și vacă, simfonia tocăturii,

imn de lăuda mâncării, înălțat în cerul gurii.

 

O cochetă care-și scălda trupu-n sos și în smântână

și se-nfășoară în varză ca în valuri de cadână.

 

O abilă diplomată ce-a-ncheiat o strânsă ligă

c-o bărdacă de vin roșu și-un ceaun de mămăligă.

 

Oponentă din principiu și un strașnic adversar

pentru tot ce e dietă sau regim alimentar.

 

Un buchet de mirodenii, o frivolă parfumată

ce te-mbie cu mirosuri de slănină afumată.

 

Locatara principală ține-n spațiu tolerate

perle de piper picante, boabe de orez umflate.

 

O prozaică'nnăscută, cum s-o prinzi în prozodie

că de când e lumea, porcul n-a citit o poezie.

 

Un aducător de sete, de bei vinul cu ocaua.

Iată-n câteva cuvinte cum s-ar defini... sarmaua !!!


decembrie 20, 2021

De evitat!


 In perioada sarbatorilor si, mai ales, in perioada posturilor mari de peste an, multi romani consuma peste. Pestele este bogat in calciu, dar dupa cum am aflat de pe net, sunt unele specii care contin substante nocive. 

Iata cateva exemple:

Pangasius

Fileul de pangasius din comerț are un conținut crescut de toxine. Provine din Vietnam, unde peștii sunt crescuți pe cursul Răului Mekong, afectat de poluare. În plus, pangasius se hrănește cu bacterii, microorganism și resturi de animale acvatice moarte. Astfel că acest pește nu este foarte recomandat pentru consum.

Somonul

 Deși este considerat o delicatesă, somonul are un conținut ridicat de mercur. Substanțele chimice folosite pentru curățarea rezervoarelor de apă de paraziți au un conținut ridicat de toxine. 

Bibanul

 Bibanul are o cantitatea considerabilă de mercur în compoziția sa, de aceea este recomandat să alegem bibani de dimensiuni mici, sub 0.5 kilograme.

 

Tradiții și obiceiuri de Crăciun și Anul Nou la Rosia

  


Festivalul de tradiții și obiceiuri de Crăciun și Anul Nou s-a desfasurat duminica, 19 decembrie, la Rosia. Evenimentul a fost organizat de Centrul de Cultură al Județului Bihor, prin Compartimentul de Cercetare Conservare și Promovare a Culturii Tradiționale, în parteneriat cu Primăria Roșia.

 Anul acesta evenimentul s-a desfășurat diferit față de anii anteriori,  scena și întreaga regie artistică mutându-se în aer liber, pe strazile care leaga satele apartinand comunei, pe o distanță de aproximativ 30 de km.

 Ansamblurile folclorice au prezentat momente specifice colindatului din seara de Crăciun și de Anul Nou (colinde tradiționale, obiceiuri specifice, precum alduitul colacului, alduitul vinului, dansul fetelor de măritat etc.)

  Si-au dat concursul: „Muguri și mlădițe de tezaur” din Beiuș, „Datina” din Aleșd, „Cununița” din Mădăras, „Bărdăuța” din Borod și „Codrenii Bihorului” din Roșia.

 În jurul orei 16.00, pe platoul de lângă sediul primăriei din Roșia, s-a desfășurat și un spectacol în aer liber, de tradiții și obiceiuri de Crăciun și Anul Nou, la care au luat parte grupul de colindători de la Lazuri, Mariana Tomele și Violeta Gherman (coordonator proiect și prezentatoare a evenimentului), alături de invitatul special la acest eveniment, preotul Marius Ciprian Pop.

decembrie 19, 2021

Snooker, Grand Prix-ul Mondial 2021


 Ronnie O`Sullivan a castigat Grand Prix-ul Mondial de Snooker, dupa ce l-a invins, in finala pe Neil Robertson cu 10-8.

The `Rocket` a dominat partea a doua a disputei, inceputul de meci fiind favorabil lui Robertson. Acesta a avut sansa de a egala la 9, dar a ratat bila neagra de pe punct, la inceputul frame-ului. Ronnie nu i-a mai dat alta sansa si si-a trecut in palmares cel de-al 38 titlu, primul dupa o pauza de 16 luni.  Ronnie O`Sullivan mai castigase Grand Prix-ul Mondial in 2018 cand l-a invins in finala pe Ding Junhui, cu 10-3.

Pentru victoria din finala, Ronnie a primit 100 000 de lire sterline, iar Robertson s-a ales cu 40 000 de lire.

Handbal feminin

 


 Naționala Norvegiei a învins reprezentativa Franței în finala Campionatului Mondial de handbal care s-a desfasurat in Spania.

 Nordicele s-au impus cu 29-22, dupa ce in prima repriza Franta a condus chiar si cu 6 goluri,
 Norvegia și-a trecut astfel în palmares al patrulea titlu mondial, dupa cele din 1999, 2011si 2015.
 In meciul pentru locul 3, Danemarca a invins Spania cu 35-28 si a intrat in posesia medaliilor de bronz.

Biatlon, probele cu start in masa

 


 Elvira Oeberg a castigat mass-startul feminin de la Annecy Le Grand Bornand, prima din acest sezon. Sportiva din Suedia s-a impus cu timpul de 33 de minute 37 de secunde si 8 zecimi, facand 2 tururi de penalizare, cate unul la fiecare tragere in pozitia culcat.

 Pe locul al doilea a sosit Julia Simon, din Franta, cu o intarziere de 10 secunde si 7 zecimi, cu 2 tururi de penalizare, cate unul dupa fiecare tragere in pozitia in picioare. Podiumul a fost completat de rusoaica Kristina Reztsova, sosita la 12 secunde si o zecime.

 

 In proba masculina pe primele 2 pozitii s-au clasat sportivi din tara gazda, Franta, Emilien Jaqueline si Quentin Fillon Maillet, locul al treilea revenindu-I lui Tarjei Boe din Norvegia.

 Liderul Cupei Mondiale, Quentin Fillon Maillet, a pornit slab in cursa facand cate un tur la tragerile in pozitie culcat, dar si-a revenit spectaculos dupa cea de-a treia tragere. In schimb, Jaqueline s-a postat in fata plutonului inca de la prima tragere si nu a mai cedat pozitia pana la final, chiar daca a ratat un foc la tragerea a 3-a.

 Cursa dezastruoasa pentru castigatorul de anul trecut, Johannes Thingnes Boe. Acesta s-a tinut aproape de Maillet pana la ultima tragere cand a ratat de 3 ori, iar cu 5 tururi de penalizare s-a clast doar al 20-lea.

Snooker, Grand Prix-ul Mondial 2021

 


Finala Grand Prix-ului Mondial de Snooker se va juca intre Ronnie O` Sullivansi Neil Robertson.Meciul se disputa dupa regula cel mai bun din 19, primul la 10.

 

Rezultate inregistrate pana la finala:

 

Șaisprezecimi

 

Zhao Xintong – Martin Gould 2-4
Yan Bingtao – Mark King 4-1
Kyren Wilson – Anthony Hamilton 3-4
Neil Robertson – Noppon Saengkham 4-0
Mark Allen – Cao Yupeng 4-1
Barry Hawkins – Mark Selby 1-4
Judd Trump – Ben Woollaston 4-2
John Higgins – Tom Ford 2-4
Mark Williams – Jack Lisowski 3-4
Anthony McGill – Stephen Maguire 0-4
Ricky Walden – Stuart Bingham 3-4
David Gilbert – Ali Carter 1-4
Ronnie O’Sullivan – Andy Hicks 4-1
Gary Wilson – Hossein Vafaei 1-4
Jimmy Robertson – Matthew Selt 4-2
Luca Brecel – Jordan Brown 4-1

 

Optimi


Martin Gould – Yan Bingtao 0-4
Anthony Hamilton – Neil Robertson 1-4
Mark Allen – Mark Selby 2-4
Judd Trump – Tom Ford 3-4
Jack Lisowski – Stephen Maguire 3-4
Stuart Bingham – Ali Carter 4-3
Ronnie O’Sullivan – Hossein Vafaei 4-1
Jimmy Robertson – Luca Brecel  4-3

 

Sferturi

Yan Bingtao – Neil Robertson 4-5
Mark Selby – Tom Ford 5-2
Stephen Maguire – Stuart Bingham 1-5
Ronnie O'Sullivan – Jimmy Robertson 5-2

 

Semifinale
Neil Robertson – Mark Selby 6-3
Stuart Bingham – Ronnie O’Sullivan 2-6

decembrie 18, 2021

Biatlon, probele de pursuit de la Annecy Le Grand Bornand

 


Elvira Oeberg a castigat pursuitul feminin, desfasurat pe distanta de 10 km, de la  Annecy Le Grand Bornand.            

 Suedeza a devansat-o cu 4,2 secude pe frantuzoaica Julia Simon, pe locul 3 sosind Hanna Oeberg, cu un ecart de 11,6 secunde.

 Elvira Oeberg a ratat 2 tinte si a facut 2 tururi de penalizare, 300 de metri in plus, la fel ca sora sa, Hanna, in timp ce Simon a ratat doar o tinta si a facut un tur de penalizare.

 Romanca, naturalizata, Natalia Ushkina a terminat pe locul 36 cu doua tururi de penalizare, si a primit 5 puncte in clasamentul general.

 Proba masculina desfasurata pe distanta de 12,5 km a revenit francezului Quentin Fillon Maillet care s-a impus cu timpul de 30 de minute 58 de secunde si 3 zecimi. Pe locul al doilea a sosit rusul Eduard Latypov, iar pe 3 norvegianul Vetle Christiansen

decembrie 17, 2021

Biatlon, sprintul masculin

 


Johannes Thinges Boe a castigat prima cursa din acest sezon si a 54-a din cariera  in cadrul etapei a 4-a a Cupei Mondiale de Biathlon care se desfasoara in Franta la Annecy Le Grand Bornand.

 Norvegianul a tras cu zero si a terminat cursa de sprint 10 km cu timpul de 23 de minute 30 de secunde si 3 zecimi, fiind urmat de rusul Eduard Latipov si de tanarul norvegian Filip Andersen.

 Francezii au dezamagit pe propriul teren, cel mai bine clasat fiind Quentin Fillon Maillet, pe locul al patrulea.Romanul naturalizat Dmitrii Shamaev a terminat pe locul 77, iar Cornel Puchianu pe 85.

 Primii 60 vor participa, sambata, in proba de urmarire. Duminica va avea loc prima proba cu start in masa din aceasta editie a Cupei Mondiale.

 

Inot

 


Robert Glință a reușit să câștige vineri prima medalie din cariera, cea de bronz, în proba de 100 metri spate din cadrul Campionatelor Mondiale de nataţie în bazin scurt de la Abu Dhabi.

 Sportivul roman a terminat cursa cu timpul de 49.60.

 Medalia de aur i-a revenit lui Shaine Kasas (SUA - 49.23), în timp ce argintul a fost cucerit de Kliment Kolesnikov (Rusia - 49.46).

decembrie 16, 2021

Fotbal, UEFA Nations League


Romania va intalni
Bosnia-Herțegovina, Finlanda și Muntenegru, in cadrul Grupei a 3-a din Liga B a UEFA Nations League, conform tragerii la sorți care a avut loc la Nyon, în cursul zilei de joi.

 

Componenţa tuturor grupelor Ligii Naţiunilor este următoarea:

Liga A

Grupa 1: Franţa, Danemarca, Croaţia, Austria

Grupa 2: Spania, Portugalia, Elveţia, Cehia

Grupa 3: Italia, Germania, Anglia, Ungaria

Grupa 4: Belgia, Ţările de Jos, Polonia, Ţara Galilor

 

Liga B

Grupa 1: Ucraina, Scoţia, Irlanda, Armenia

Grupa 2: Islanda, Rusia, Israel, Albania

Grupa 3: Bosnia-Herţegovina, Finlanda, România, Muntenegru

Grupa 4: Suedia, Norvegia, Serbia, Slovenia

 

Liga C

Grupa 1: Turcia, Luxemburg, Lituania, Insulele Feroe

Grupa 2: Irlanda de Nord, Grecia, Kosovo, Cipru/Estonia

Grupa 3: Slovacia, Belarus, Azerbaidjan, Kazahstan/Moldova

Grupa 4: Bulgaria, Macedonia de Nord, Georgia, Gibraltar

 

Liga D

Grupa 1: Liechtenstein, Kazahstan/Moldova, Andorra, Letonia

Grupa 2: Malta, Cipru/Estonia, San Marino 

Biatlon, etapa de la Annecy Le Grand Bornand

Marte Olsbu - Foto: ibubiathlonworld.com

  Marte Olsbu Roeiseland a castigat, joi, proba de sprint din cadrul etapei de biathlon de la Annecy Le Grand Bornand, din Franta.

 Norvegianca a terminat cei 7,5 km in 22 de minute si 22 de secunde. Pe locul al doilea s-a situat Anais Bescond din Franta, cu o intarziere de 15 secunde,ambele fara tur de penalizare, iar pe locul 3 a sosit suedeza Elvira Oeberg cu 2 tinte ratate si un ecart de 16 secunde.

 Primele 60 de sportive vor concur, sambata, in proba de pursuit. Vineri este programata proba masculina de sprint, sambata sunt probele de urmarire, iar duminica prima etapa cu start in masa.

Snooker - Grand Prix0ul mondial

 


 Luni a inceput la CBS Arena din Coventry, Grand Prix-ul Mondial la care participa cei mai buni 32 de jucatori ai momentului. Locul 1 va juca cu locul 32, locul 2 cu locul 31, locul 3 cu 29, etc.

Rezultatele complete dim saisprezecimi si optima:

 Șaisprezecimi

Zhao Xintong – Martin Gould 2-4
Yan Bingtao – Mark King 4-1
Kyren Wilson – Anthony Hamilton 3-4
Neil Robertson – Noppon Saengkham 4-0
Mark Allen – Cao Yupeng 4-1
Barry Hawkins – Mark Selby 1-4
Judd Trump – Ben Woollaston 4-2
John Higgins – Tom Ford 2-4
Mark Williams – Jack Lisowski 3-4
Anthony McGill – Stephen Maguire 0-4
Ricky Walden – Stuart Bingham 3-4
David Gilbert – Ali Carter 1-4
Ronnie O’Sullivan – Andy Hicks 4-1
Gary Wilson – Hossein Vafaei 1-4
Jimmy Robertson – Matthew Selt 4-2
Luca Brecel – Jordan Brown 4-1

 

Optimi

Martin Gould – Yan Bingtao 0-4
Anthony Hamilton – Neil Robertson 1-4
Mark Allen – Mark Selby 2-4
Judd Trump – Tom Ford 3-4
Jack Lisowski – Stephen Maguire 3-4
Stuart Bingham – Ali Carter 4-3
Ronnie O’Sullivan – Hossein Vafaei 4-1
Jimmy Robertson – Luca Brecel  4-3

decembrie 14, 2021

Handbal - sferturi de finala



Danemarca s-a impus în primul meci din sferturile de finală cu scorul de 30-25 în faţa Braziliei, iar Spania a eliminat Germania, scor 26-21. 
 Miercuri se joaca celelalte doua meciuri din sferturi:Norvegia – Rusia si Franta – Suedia. 

 Programul sferturilor de finală 
Spania – Germania 26-21
 Danemarca – Brazilia 30-25 
 Norvegia - Rusia 34-28 
 Franţa - Suedia 31-26
 
 Romania a incheiat parcursul la acest turneu final pe locul 13.

Semifinale se disputa dupa urmatorul program:
Vineri
18:30 : Danemarca - Franţa (la Granollers)
21:30  Spania - Norevgia (la Granollers)

Duminică
15:30 Finala mică (la Granollers)
18:30  Finala (la Granollers)

Ulei de nuca, presat la rece

ULEI DE NUCA - presat la rece – Uleiul de nuca este bogat in acizi grasi omega 3, vitaminele B1, B2, si B3, vitamina E si niacina. Este o sursa bogata de cupru si mangan. Contine si melatonina, un hormon responsabil cu reglementarea ceasului biologic al organismului. Antioxidantii prezenti in uleiul de nuca au un rol important in eliminarea toxinelor si a diverselor substante nocive din organism, care sunt indirect sau direct asociate cu dezvoltarea mai multor tipuri de cancer. Acidul elagic impiedica multiplicarea si dezvoltarea celulelor canceroase. Uleiul de nuca ofera multiple beneficii sanatatii: Uleiul de nuca este bogat in antioxidanti care ajuta la reducerea efectelor radicalilor liberi si previne deteriorarea celulelor, prevenind procesul imbatranirii. - reduce tulburările cognitive și asigura o buna funcționare a creierului, inclusiv asupra încetinirii sau prevenirii dezvoltării bolii Alzheimer; -reduce riscul aparitiei bolilor cardiace; -scade riscul inflamatiilor din corp; -imbunatateste circulatia sangelui; - acidul alfa linoleic (Omega 3) previne apariţia bolilor cardiovasculare şi ajută la scăderea colesterolului rău; - adjuvant în cazul durerilor articulare cu rol antiinflamator; - menţine echilibrul hormonal; - adjuvant în eliminarea paraziţilor intestinali (tenia); - adjuvant în cazul tulburărilor intestinale, afecținilor hepatice şi ale stomacului; - util în caz de constipaţie. Uz extern: - hrăneşte şi regenerează pielea uscată; - recomandat pentru tenul sensibil sau iritat; - hidratează tenul matur şi atenuează ridurile; - are efect cicatrizant în cazul rănilor minore; - adjuvant în: eczeme, psoriazis, furuncule; - emolient al pielii crăpate; - prin masaj local îmbunătăţeşte circulaţia, recomandat în caz de varice; - contribuie la obţinerea unui bronz uniform; - întăreşte rădăcina firului de păr, regenerează şi previne căderea părului. Uleiul de nuca poate fi pastrat maxim sase luni sau un an. Dupa deschiderea recipientului, uleiul de nuci trebuie mentinut intr-un loc racoros, la intuneric. Uleiul de nuca poate fi folosit la diverse feluri de mancare. Nu este recomandat pentru gatit deoarece temperaturile inalte distrug aroma sa delicata. Poate fi folosit, in schimb in compozitia salatelor sau a preparatelor care contin paste pentru a le oferi un gust deosebit.

Snooker

 

Luca Brecel - Foto snookerforum.ro

Abia s-a incheiat Openul scotian si cei mai buni 32 de jucatori in clasamentul mondial de snooker se intrec, incepand de luni, la Marele Premiu Mondial 2021.

 Openul scotian, la a sasea editie de cand se desfasoara sub egida Home Nations, s-a incheiat duminica seara cu victoria lui Luca Brecel. Belgianul s-a impus in fata `vrajitorului din Widow`, John Higgins, cu scorul de 9-5, dupa ce la un moment dat conducea cu 8-2.

 Pentru succesul din Venue Cymru, Llandudno, Luca Brecel a primit 70 000 de lire sterline, iar John Higgins, 30 000 de lire.

 

 Luni a inceput la CBS Arena din Coventry, Grand Prix-ul Mondial la care participa cei mai buni 32 de jucatori ai momentului. Locul 1 va juca cu locul 32, locul 2 cu locul 31, locul 3 cu 29, etc.

Rezultate din prima zi:

Zhao Xintong – Martin Gould 2-4
Yan Bingtao – Mark King 4-1
Kyren Wilson – Anthony Hamilton 3-4

Mark Williams – Jack Lisowski 3-4.

decembrie 13, 2021

URFA Champions League - gafe la tragerea la sorti

  


Se intampla si la `casele mari`. UEFA a decis sa repete tragerea la sorți a optimilor Ligii Campionilor pentru că oficialii de la Nyon au făcut o serie de gafe uriașe.

In primul rand, Villareal a căzut cu Manchester United cu care a jucat si in faza grupelor.  Apoi, bila cu Manchester United a fost plasată greșit și a fost extrasă abia la final.

UEFA a decis să repete tragerea la sorți!

 

Rezultatele primei trageri:

Benfica Lisabona – Real Madrid

Villareal -  Manchester City

Atletico Madrid - Bayern München

Salzburg – LiverpoolIbter Milano – Jaz Amsterdam

Sporting Lisabona - Juventus

Chelsea – Lille

PSG - Manchester United.

 

Rezultatul celei de-a doua trageri la sorti:

Salzburg – Bayern Munchen

Sporting Lisabona –Manchester City

Benfica Lisabona – Ajax Amsterdam

Chelsea – Lille

Atletico Madrid – Manchester United

Villareal – Juventus

Inter Milano - Liverpool

PSG – Real Madrid.