decembrie 14, 2021
Ulei de nuca, presat la rece
ULEI DE NUCA
- presat la rece –
Uleiul de nuca este bogat in acizi grasi omega 3, vitaminele B1, B2, si B3, vitamina E si niacina. Este o sursa bogata de cupru si mangan. Contine si melatonina, un hormon responsabil cu reglementarea ceasului biologic al organismului.
Antioxidantii prezenti in uleiul de nuca au un rol important in eliminarea toxinelor si a diverselor substante nocive din organism, care sunt indirect sau direct asociate cu dezvoltarea mai multor tipuri de cancer. Acidul elagic impiedica multiplicarea si dezvoltarea celulelor canceroase.
Uleiul de nuca ofera multiple beneficii sanatatii:
Uleiul de nuca este bogat in antioxidanti care ajuta la reducerea efectelor radicalilor liberi si previne deteriorarea celulelor, prevenind procesul imbatranirii.
- reduce tulburările cognitive și asigura o buna funcționare a creierului, inclusiv asupra încetinirii sau prevenirii dezvoltării bolii Alzheimer;
-reduce riscul aparitiei bolilor cardiace;
-scade riscul inflamatiilor din corp;
-imbunatateste circulatia sangelui;
- acidul alfa linoleic (Omega 3) previne apariţia bolilor cardiovasculare şi ajută la scăderea colesterolului rău;
- adjuvant în cazul durerilor articulare cu rol antiinflamator;
- menţine echilibrul hormonal;
- adjuvant în eliminarea paraziţilor intestinali (tenia);
- adjuvant în cazul tulburărilor intestinale, afecținilor hepatice şi ale stomacului;
- util în caz de constipaţie.
Uz extern:
- hrăneşte şi regenerează pielea uscată;
- recomandat pentru tenul sensibil sau iritat;
- hidratează tenul matur şi atenuează ridurile;
- are efect cicatrizant în cazul rănilor minore;
- adjuvant în: eczeme, psoriazis, furuncule;
- emolient al pielii crăpate;
- prin masaj local îmbunătăţeşte circulaţia, recomandat în caz de varice;
- contribuie la obţinerea unui bronz uniform;
- întăreşte rădăcina firului de păr, regenerează şi previne căderea părului.
Uleiul de nuca poate fi pastrat maxim sase luni sau un an. Dupa deschiderea recipientului, uleiul de nuci trebuie mentinut intr-un loc racoros, la intuneric.
Uleiul de nuca poate fi folosit la diverse feluri de mancare. Nu este recomandat pentru gatit deoarece temperaturile inalte distrug aroma sa delicata. Poate fi folosit, in schimb in compozitia salatelor sau a preparatelor care contin paste pentru a le oferi un gust deosebit.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu